Historie By Coincidence

Het is 13 november 2015. Na een optreden van Gare du Nord in Tivoli Vredenburg zit ik samen met Emmanuel in cafe het “ Gegeven Paard” de al langer broeiende plannen om een nieuwe band op te richten uit te werken. Welke muziek moet het worden, aan welke samenstelling moet de band voldoen, een zanger of zangeres of beide? De fundamenten van By Coincidence worden die avond gelegd. In de hitte van de discussie ontgaat het ons dat 600 kilometer verder op in onder meer de Bataclan zich een drama afspeelt. Deze datum zal door de gebeurtenissen in Parijs voor altijd aan By Coincidence gekoppeld zijn.

Na de eerste brainstorm sessie volgen er meer met als resultaat dat in december 2015 de eerste oproepen op muzikantenbank en muzikantennet geplaatst worden. Zelf gaan we ook via ons netwerk op zoek naar mogelijke geschikte kandidaten. De eerste die zich aansluit is Loes Dekker (zang). Vervolgens melden zich een hele schare drummers, een solo gitarist (Eric) en na lang zoeken een toetsenist (Peter).

In januari 2016 wordt een eerste try-out georganiseerd en vindt de echte kennismaking plaats. Emmanuel had mij gewaarschuwd dat het formeren van een band wel eens iets voor de lange adem zou kunnen zijn. Echter blijkt na de eerste sessie zich al een kern te formeren die de intentie uitspreekt om met elkaar verder te gaan. Het zoeken naar een geschikte drummer neemt de nodige tijd in beslag tot Loes meld dat op haar werk een drummer (Boudewijn) werkt die ze wil benaderen. Na het meespelen van Boudewijn blijkt de band compleet en kan er gewerkt worden aan het repertoire. Inmiddels heeft de band op 10 september 2016 zijn eerste succesvolle optreden gehad bij Happening Hoograven. De band is klaar voor de toekomst en staat te poppelen om er op uit te trekken en live te gaan.

Paul

p.s. : ik zeg altijd “een band is een stukje familie” . Ik spreek de wens uit dat de familie lang bij elkaar mag blijven.