Paul

Gitarist

Muziek zit deels in de genen, denk ik. Als ik er bij stil sta moet ik het van mijn vader hebben. Mijn vader speelde niet onverdienstelijk slidegitaar/lapsteel. Hij trad met zijn band onder meer op in het voorprogramma van George Formby en de legendarische Kilima Hawaiians, in de voormalige poptempel  aan de Oude Gracht "Tivoli" in Utrecht. Je ziet hem 2e van rechts op de foto hier onder.
Paul's vader met zijn band
Op zeker moment kocht mijn oudere broer een akoestische western-gitaar. Niet lang daarna had ik de gitaar meer in mijn handen dan hij. In de instrumentenwinkel werd een akkoordenboek gekocht en een boek met liedjes... en oefenen maar. Na verloop van tijd werd het 1ste bandje Dust opgericht. Ik zal toen een jaar of 15 zijn geweest.

Het oefenen met de band geschiede onder meer in de sacristie van de St. Josephkerk in Utrecht. Daar stond tegenover dat er wel meegespeeld moest worden met het jongerenkoor. Uiteindelijk was Dust geen lang leven beschoren en na een optreden in de kerk en in een jongerensoos werd de band opgeheven. De gitaar ging aan de wilgen. Omstreeks 2008 begon het weer te kriebelen en heb ik met een aantal buurmannen de J-Streetband opgericht. Doel: een live band op de eerstkomende straat barbecue. In deze band speel ik nog steeds met veel plezier. In 2015 werd een eerste begin gemaakt om samen met Emmanuel een nieuwe band op te richten. In By Coincidence speel ik met veel plezier mijn slagpartijtjes.